4'li Oda 1400 $
3'lü Oda 1450 $
2'lü Oda 1500 $
1.GÜN:
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş terminalinde Zümeray Turizm kontuarı önünde uçuştan 3 saat önce buluşma. Pasaport, bilet ve kimlik kartlarının dağıtılmasından sonra; Medine’ye hareket için çekin işlemlerinin yapılması, boardinglerin alınması. Polis işlemlerinden sonra uçağa binilerek, Medine’ye hareket. Medine havalimanında temsilcimiz tarafından karşılanarak otellere yerleşmek üzere hareket. Medine’ye varışta Medine Temsilcimiz tarafından karşılanarak otele yerleşilir. Sonra topluca Ravza-ı Mutahhara ‘ya Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) ziyarete gidilecektir.
2.GÜN : Sabah namazının ardından Yeşil kubbe karşısında toplanılarak Cennet-ül Baki, Gamame mescidi, Hicaz Tren İstasyonu, Hz. Ali Mescidi, Beni Sakife Bahçesi ziyaret edilir.
3.GÜN : Medine gezi ve ziyaretleri yapılır. Başlıca ziyaret yerleri şunlardır. Kuba Mescidi, Yedi Mescitler, Uhud Şehitliği, Kıbleteyn Mescidi
4.GÜN : Mekke’ye gidilmek üzere hazırlık yapılır. Mekke’ye hareket edilir. Mekke temsilcimiz tarafından karşılanarak otellere yerleşilir. Bir müddet dinlenmenin ardından Umre yapmak üzere topluca Kâbe’nin selamlanması ve umreye başlama. Umre ibadeti tamamlandıktan sonra otelimizde istirahat.
5.GÜN : Serbest ibadet zamanıdır.
6.GÜN : Mekke ziyaretleri yapılır. Ziyaret yerleri şunlardır. Sevr Dağı, Hira dağı, Arafat, Müzdelife, Mina
7.GÜN : Hudeybiye umresi ve ziyareti yapılacaktır.
8.GÜN : Sabah namazının ardından Harem mıntıkasında bulunan, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğduğu ev, Cin Mescidi, Cennet-ul Mualla ziyaret edilir.
9.GÜN : Curane Umresi yapılır. İstirahat sonrası Veda Tavafı yapılır
10.GÜN: Türkiye’ye dönüş için Cidde havalimanına hareket edilir.
|
3 Taksit |
6 Taksit |
9 Taksit |
MEDİNE
Medine Ziyaret Yerleri
Uhud Dağı Ve Şehidliği
Mescid-İ Nebevîye Yaklaşık 5 Km. Mesafede Bulunan Uhud Dağı, Uhud Savaşının Gerçekleştiği Ve Efendimizin Amcası Hz. Hamza İle Birlikte 70 Sahabinin Şehid Olduğu Yerdir. Hicretin 3. Yılında Gerçekleşen Savaşta Efendimizin (Sallâllahu Aleyhi Ve Sellem) Mübarek Dişi Kırılmış Ve Yüzü Yarılmıştır.
Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) Her Yıl Uhud Dağı’nın Eteklerindeki Uhud Şehidliği’ni Birkaç Kez Ziyaret Eder Ve Şehidleri Selâmlardı.
Kıbleteyn Mescidi
Medine-İ Münevvere’nin Kuzeybatısındaki Vebere Taşlığında, Mescid-İ Nebevi’nin 5 Km. Uzağında Yer Almaktadır. İlk Adı, İçinde Bulunduğu Kabile Bölgesinden Dolayı Benî Seleme Mescidi İken Resûlüllah Efendimiz’in Burada Öğle Namazını Kıldırdığı Sırada Kıblenin Kudüs’deki Mescid-İ Aksâ’dan Vahiyle Kabe’ye Çevrilmesi Üzerine “İki Kıbleli Mescid” Manasına Gelen “Mescid-İ Kıbleteyn” Adını Almıştır.
Kuba Mescidi
Medine’ye Hicret Eden İlk Muhacir Kafilesi Resulullah Efendimiz (Sallâllahu Aleyhi Ve Sellem) Medine’yi Teşrif Etmeden Önce Kuba’da Amr B. Avf Oğullarına Ait Bir Hurma Kurutma Yerini Mescid Haline Getirmişlerdi. Resulullah Kuba’ya Ulaşınca Burayı Genişleterek Kuba Mescidi’ni Bina Etti. Arsa Hazırlandıktan Sonra Temele İlk Taşı Bizzat Hz. Peygamber Koymuş, Ardından Sırasıyla Hz. Ebu Bekir, Ömer, Osman (Radiyallahu Anhum Ecmaîn) Ve Diğerlerinin Taşlarını Koymalarını İstemiştir.
Yedi Mescidler
Yahudilerin Tahrikleriyle Harekete Geçen Ve Civar Müşrik Kabileleri De Arkasına Alan Mekkeli Müşrikler İslâm’a Darbe Vurmak İçin Medine’ye Büyük Bir Birlikle Saldırı Hazırlığına Başladı. Fars Asıllı Hz. Selmân’ın Teklifini Beğenen Efendimiz (S.A.V.) Medine’nin Kuzeydoğusundan Batısına Değin Uzanan Büyük Ve Derin Bir Hendek Kazdırdı. Efendimizin De Bizzat Eşlik Ettiği Bu Kazılarda Bazı Noktalar Karargah Olarak Hazırlanmıştı. Harratü Vâkım İle Bathan Vâdisi Arasında Yer Alan Bu Hendeğin En Zayıf Noktası, Sel’ Dağı Önlerinde Bırakılmış, Karargahlar Da Buraya Kurulmuş, Düşman Buranın Karşısında Yer Almaya Zorlanmış, Burada Çarpışılmıştı. Mescidler, Karargah Noktalarına Sonradan, (Hicrî Birinci Asrın Sonlarında Ömer İbn Abdülaziz’in Medîne Valiliği Sırasında) Bina Edilmiştir. Bu Mescidler; Fetih Mescidi, Selmân-I Fârisî Mescidi, Hz. Ali Mescidi, Hz. Ömer Mescidi, Sa’d İbn Muaz Mescidi, Hz. Ebubekir Mescidi’dir. Hiçbir Zaman Toplam Yedi Mescid İnşa Edilmemiş Olsa Da Bu Alana Mescid-İ Seb’â Yani Yedi Mescid Denilmiştir.
Cennet-Ül Bakî’
Mescid-İ Nebevinin Hemen Yanı Başında Sahabe-İ Kiram’dan Birçok Büyüğün Ve Allah Dostunun Medfun Bulunduğu Mezarlık Cennet-Ül Baki Kabristanlığıdır. Hazreti Osman, Peygamber Efendimizin Kızları Hazreti Fatıma, Hazreti Zeynep, Hazreti Rukiye Ve Hazreti Ümmü Gülsüm Validelerimiz, Hazreti Aişe Annemiz Ve Peygamber Efendimizin Diğer Zevceleri, Efendimizin Henüz Bebekken Vefat Eden Oğlu Hazreti İbrahim Radiyallahu Anh, Peygamber Efendimizin Amcaları Ve Halaları, Hazret-İ Ali Efendimizin Annesi Fatıma Binti Esed Ve Daha Pek Çok Sahabenin Ve Allah Dostunun Kabr-İ Şerifi Bu Kabristanlıktadır. Ayrıca Hac Ve Umre Vazifesini İfa İçin Mübarek Topraklara Giden Hacı Adaylarından Cennet-Ül Bakiye Defnedilenler Vardır.
Hurma Bahçeleri
Hurmalar hakkında detaylı almak veya hurma bahçelerini görmek isteyen misafirlerimiziçin, otobüslerle Hurma bahçesine gidilmesi.